Service och tjänster

Här finner du information om vad vi erbjuder på biblioteken i Lomma & Bjärred

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
 

Avisering

När det du reserverat finns att hämta skickar vi en avisering via e-post eller brev. Notera ditt ID-nummer som finns med i utskicket.

Biblio

Med appen Biblio kan du lyssna på e-ljudböcker och läs e-böcker, titta på instruktionsfilmen eller öppna filen som visar hur du går tillväga

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna böcker och all annan typ av media hos oss som t.ex. e-media och strömmande film

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket på grund av en funktionsnedsättning, hög ålder eller långvarig sjukdom kan du anmäla dig till Boken kommer.

Cineasterna

Du kan låna strömmande film kostnadsfritt via filmtjänsten Cineasterna på biblioteken i Lomma & Bjärred.

Datorer

På biblioteken har du tillgång till våra publika datorer och skrivare. Det är fritt att använda dessa och det finns möjlighet att skanna, kopiera och skriva ut.

E-media

Lyssna på e-ljudböcker och läs e-böcker med appen Biblio. Du kan låna två e-böcker eller e-ljudböcker per vecka. Mer information hittar du på sidan E-böcker och E-ljudböcker

Fjärrlån

Böcker som vi inte har själva kan fjärrlånas från andra bibliotek. Här hittar du våra regler för fjärrlån och formulär för beställning.

Kopiering

A4-kopior: 2 kronor/sida för svart-vita kopior.
A4-kopior: 4 kronor/sida för färg.
A3-kopior: 4 kronor/sida för svart-vita kopior.
A3-kopior: 8 kronor/sida för färg.

(dubbelsidigt = 2 sidor)

Låneregler

I samband med att du ansöker om lånekort förbinder du dig att följa våra låneregler. Är du under 18 år måste din vårdnadshavare skriva under lånereglerna.

Minoritetsspråk - Bläddra

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på romani chib och samiska. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska, jiddisch och meänkieli.

Påminnelse innan sista återlämningsdag

Tre dagar innan lånetiden går ut skickar vi en påminnelse till den e-postadress du har registrerat hos oss.
Du är alltid själv skyldig att hålla reda på dina återlämningstider, oavsett om påminnelsen har kommit fram eller inte. Dina återlämningstider hittar du under Mina lån

Reservation

Du kan reservera böcker, filmer m.m. via vår hemsida, biblioteklb.se eller kontakta biblioteket. Vill du av någon anledning "frysa" din reservation måste du ta kontakt med biblioteket via e-post eller telefon.

Skanning 

På våra publika skrivare/kopiatorer finns det möjlighet att skanna dokument och skicka detta som bifogad fil till önskad e-postadress.

Släktforskning

Du kan släktforska på biblioteken i både Lomma och Bjärred. Vill du boka släktforskningsdatorn, kontakta biblioteket. Mer information hittar du på sidan Släktforskning

Trådlöst nätverk

Du har tillgång till trådlöst nätverk på biblioteken i Bjärred och Lomma. I Bjärred heter det trådlösa nätverket LOMMA_GUEST. Inloggning med användarnamn och password krävs!
I Lomma loggar du in på LKOPEN, inget användarnamn eller password krävs.

Utskrifter

A4, svart-vit: 2 kr/sida
A4, färg: 4 kr/sida
A3, svart-vit: 4 kr/sida
A3, färg: 8 kr/sida

(dubbelsidigt = 2 sidor)