Bibliotekens evenemang i Lomma kommun ställs in under våren

För att motverka allmän smittspridning av Coronaviruset ställs alla evenemang på Lomma bibliotek och Bjärreds bibliotek in under våren. Detta gäller även alla andra evenemang som kultur och fritid i Lomma kommun arrangerar och börjar gälla med omedelbar verkan.

Folkhälsomyndigheten höjde den 10 mars den allmänna smittspridningsrisken av Coronaviruset/Covid-19 till mycket hög. Alla invånare i Sverige uppmanas att undvika sociala kontakter om man har symptom på luftvägsinfektion, även milda symptom.

För att motverka allmän smittspridning och att säkerställa att Lomma kommun kan upprätthålla sitt samhällsansvar vidtas åtgärden att ställa in kultur- och fritids evenemang som är riktade till allmänheten.

Bibliotekets och alla övriga arrangemang inom kultur och fritid är därför inställda under våren.

Detta gäller författarprogram, livesändningar, filmstudio, sagostunder, bio på bibblan, bokcirklar, öppet hus på kulturskolan, fritidsgård för seniorer, öppen idrottshall med mera.

Köpta biljetter återbetalas, kontakta biblioteken för mer information om hur detta går till.

Tidsperioden kan komma att förlängas om Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras.