E-böcker och E-ljudböcker

Vill du läsa en bok på din surfplatta, smartphone eller dator? Eller kanske lyssna på en inläst bok? För att kunna låna e-böcker och e-ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett lånekort och en pinkod. Kom till biblioteket och ta med id-kort så ordnar vi ett lånekort till dig. Du får låna två e-böcker eller e-ljudböcker per vecka.

Lyssna på e-ljudböcker och läs e-böcker med appen Biblio

Ladda hem appen Biblio till din telefon, anslut dig till "Biblioteken i Lomma" och logga in med ditt lånekortsnummer eller personnummer och pinkod.

Låna E-böcker på biblioteken

Om du vill lyssna eller läsa på din telefon eller surfplatta är det enklaste sättet att använda appen Biblio. Här hittar du alla bibliotekets e-ljudböcker, samt alla e-böcker i ePub-format. Allt kan laddas ner och läsas offline, så det är perfekt att ta med sig på resan!

Biblio kan laddas ner i App store och Google Play. Det kostar inget att ladda hem appen, och den fungerar både för iOS och Android-enheter. iOS-appen kräver minst iOS version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare, för Android krävs version 5 eller senare.

Introduktionsfilm till Biblio – bibliotekets digitala böcker i en app

E-böcker är böcker som överförts till elektroniskt format, så att du kan läsa dem på din dator, telefon eller din surfplatta.
E-ljudböcker är inlästa böcker som du lyssnar på. Du kan lyssna på din telefon, platta eller dator.

Fria e-medier

Det finns även många e-böcker och e-ljudböcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet.