För pedagoger i Burlövs kommun


Förskolan

På alla förskolor finns läsombud som fungerar som en kanal mellan biblioteket och förskolan. Läsombuden ansvarar för sin förskolas litteraturförsörjning. Två gånger per år träffas barnbibliotekarierna och läsombuden för gemensam planering och fortbildning. Bibliotekarierna besöker även förskolornas föräldramöten för att informera om biblioteket, böcker och vikten av högläsning. 

Förskolegrupper är välkomna på våra sagostunder i mån av plats (boka tid i förväg). Sagorummen får också fritt användas av förskolorna vid deras biblioteksbesök. Barnbibliotekarierna hjälper gärna till att välja ut litteratur på olika tema till förskolorna. Det finns även färdiga, tematiska bokpåsar till utlån.

Skolan

Alla förstaklassare bjuds in till ett besök på folkbiblioteket då barnbibliotekarien visar och informerar om biblioteket, bokpratar samt delar ut en bokgåva. Vid detta tillfälle får barnen även möjlighet att skaffa egna lånekort. Vi erbjuder bokprat för elever i årskurs 3 och 5 och på vårterminen i femman får alla klasser besök av en känd barnboksförfattare. I årskurs nio får alla elever en bok i examenspresent som de själva väljer efter ett bokprat av ungdomsbibliotekarien. Bokprat i övriga årskurser ansvarar skolbibliotekarierna för. 

Pedagogisk personal kan låna böcker och andra medier som används i undervisningen på särskilda bibliotekskort. Om eleverna ska låna med sig böckerna hem rekommenderar vi att de använder sina egna bibliotekskort, som föräldrarna ansvarar för.

Skolklasser är alltid välkomna att besöka biblioteken, ring eller maila i förväg för att boka tid.

För frågor och bokningar kontakta:

Barnbibliotekarie Arlöv: Frida Sundling 040 - 625 62 76, frida.sundling@burlov.se

Barnbibliotekarie Åkarp: Maria Albini 040 - 625 66 77, maria.albini@burlov.se