För pedagoger i Lomma kommun

Charlotte Holmström Hedgate
charlotte.holmstrom@lomma.se

Skolan

Skolorna i Lomma & Bjärred får service av sina skolbibliotekarier i första hand, men även folkbiblioteken stöttar i arbetet med att inspirera till läsning och söka efter kunskap. Du kan vända dig till bibliotekens informationsdiskar som slussar vidare din fråga eller direkt till personerna nedan:

Beställningar av boklådor med skönlitteratur eller fakta

Lomma: kontakta Åsa Pettersson eller Charlotte Holmström
Bjärred: (upp till åk 3) kontakta Lena Rodman eller (mellanstadiet) Annika Christerson

Läsinspiration

Elever i åk tre får bokpresentationer av bibliotekarie som åker ut till klassen. Ansvarig pedagog blir då kontaktad vid terminsstart. Även åk 5 nås till viss del av denna verksamhet (se vidare i kommunens läsfrämjandeplan som du finner ihop med biblioteksplanen). För frågor kontakta:
Lomma: Åsa Pettersson & Charlotte Holmström
Bjärred: Annika Christerson

Läsinspiration - föräldrar

Under lågstadietiden erbjuds skolorna en medverkan av bibliotekarie vid ett föräldramöte. Biblioteket kontaktar ansvarig pedagog.
Lomma: Åsa Pettersson & Charlotte Holmström
Bjärred: Lena Rodman

Egen nedladdning/Legimus

Lomma: Åsa Pettersson
Bjärred: Cecilia Bodelsson, alternativt Lina Grahn

Utländska språk

Vi har böcker på andra språk än svenska, men även böcker med parallelltext på svenska plus annat språk. Ibland finns även samma titel att låna på svenska plus annat språk. Hör av dig till oss ifall du saknar något!

Biblioteksbesök

Välkommen med klassen att själv leta bland våra hyllor! Ring i förväg och hör ifall ni kan komma innan öppettid ifall det passar bättre med ert schema.