Mina personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 gäller dataskyddslagen General Data Protection Regulation (GDPR).

När du blir låntagare hos BiBL - biblioteken i Bjärred & Lomma registreras du i vårt biblioteksdatasystem. Vissa av personuppgifterna som vi registrerar i biblioteksdatasystemet hämtas sedan in och sparas i låntagarregistret på hemsidan, för att du bland annat ska kunna logga in, se dina lån, reservera och betygsätta böcker. Du har även möjlighet att registrera ett användarnamn och ett lösenord du väljer själv, som endast sparas för hemsidan.

De här uppgifterna sparas om dig i hemsidans låntagarregister

  • Lånekortsnummer, PIN-kod, hembibliotek och system-ID (uppgifterna hämtas från biblioteksdatasystemet).
  • Lösenord, Användarnamn, Betygsatta verk och Mina listor 

Här finns en fullständig lista över vilka uppgifter vi registrerar i biblioteksdatasystemet och hur vi använder dem:

Om du vill kontrollera vilka uppgifter som är sparade om dig i hemsidans låntagarregister gör du det enklast på Mina Sidor. Där kan du se de flesta uppgifterna, som dina bibliotekskorts- och personnummer, adress, dina lån och reservationer. Om du vill beställa ett fullständigt registerutdrag över dina personuppgifter kan du maila en förfrågan om registerutdrag till lomma.bibliotek@lomma.se. Registerutdraget hämtas på huvudbiblioteket i den kommun där du är folkbokförd, och du måste visa giltig legitimation för att få ut utdraget. Vi kontaktar dig via mail när utdraget är klart att hämta. Väntetiden kan variera, eftersom vi måste beställa registrerutdragen från våra leverantörer.

Anmälan till aktiviteter och arrangemang

För vissa arrangemang på biblioteken använder vi förhandsanmälan för att se till att antalet platser för publiken räcker. Listorna på vem som anmält sig sparas på biblioteket som arrangerar, och tas bort efter att arrangemanget ägt rum.

Tillbaka till Bli låntagare

Frågor?

För mer information om hur dina personuppgifter behandlas, kontakta biblioteket i din kommun. Du hittar telefonnummer och mailadresser till alla våra bibliotek under rubriken Biblioteken i menyn.