Personalen tipsar!

 1. En bok som doftar sommar: Papperspalatset

  Av: Cowley Heller, Miranda Tipsat av: Annika Christerson

  Berättelsen rivstartar med en otrohetsaffär och utvecklas gradvis till ett triangeldrama som en av parterna inte är medveten om att han är del av. Mycket sker under somrarna i Cape Cod där hav, insjö och skog bidrar till iscensättningen med dofter, ljud och djurliv. Elle Bishop är trebarnsmamma och lyckligt gift med brittiske överklassmannen Peter. Elle och barndomsvännen Jonas var med om något livsavgörande som tonåringar, de har en hemlighet. Historien berättas i olika tidsplan och pusslet växer gradvis fram. Japp, det är riktigt spännande – och passionerat.

 2. Bladvändare av Paula Hawkins

  Av: Hawkins, Paula Tipsat av: Annika Christerson

  Brittisk spänningsroman av bästa sort: finns att låna både på svenska och engelska. Bara slå dig ned och försvinn bland husbåtar längs vattnet i Londons utkant och en sönderfallande intellektuell medelklass och delta i jakten på ledtrådar. Vem bär på hemligheten - vem hade störst anledning att hata offret och fr allt: vem hade kapaciteten att genomföra en sådan handling?

 3. Min är hämnden av franska Marie Ndiaye

  Av: Ndiaye, Marie Tipsat av: Annika Christerson

  Hände det Maître Susane något helt underbart när hon var 10 år och träffade en14-årig pojke i det välbärgade hem där hennes mamma städade? Eller något traumatiskt? Över 30 år senare tror hon sig känna igen honom i mannen som kliver in på hennes advokatkontor. En förbryllande, suggestiv och annorlunda läsupplevelse.

 4. En bastu i Umbrien

  Av: Bacoccoli, Tomas Tipsat av: Cecilia Bodelsson

  En bokpärla som handlar om författarens far, en italiensk antikhandlare, som drabbas av Alzheimers och om hur Bacoccoli den yngre, med hög position i Stockholms medievärld, omprövar sitt liv. Tillsammans med familjen flyttar han till Italien för att ta hand om sin far och helt utan förkunskaper tar de sig an den förfallna gården och olivodlingen som pappan äger. Boken rymmer både en varm och humoristisk skildring av en uppväxt med en mycket excentrisk pappa, en intressant läsning om hur det kan vara att flytta till Italien, men också en fin skildring av hur det är att ta hand om en sjuk anhörig.

 5. Girig-Sverige : Så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

  Av: Cervenka, Andreas Tipsat av: Cecilia Bodelsson

  Sverige har på relativt kort tid fått ett stort antal mångmiljardärer och klyftan mellan dem och resten av befolkningen ökar. Skatten på arbete tillhör världens högsta, men skatten på tillgångar är betydligt lägre än i många andra länder. Hur har det blivit så? Skatter, inflation, bostadspriser, sms-lån, el-sparkcyklar – allt förklaras på ett metodiskt och pedagogiskt sätt av ekonomijournalisten Andreas Cervenka. Ett måste att läsa för alla som är det minsta samhällsintresserade.

 6. Höga visan på Palermovägen

  Av: Bjergfeldt, Annette Tipsat av: Annika Christerson

  En bok att svepas med av, ett myller av färgstarka personligheter; händelser som får dina ögonbryn att höjas och kanske dig att skratta, le – eller gråta.

 7. Ogawa - En gåtfull vänskap

  Av: Ogawa, Yoko Tipsat av: Annika Christerson

  På kort tid har en professor i matematik avverkat nio hushållerskor. Berättaren i romanen är orolig för att hon ska bli nummer tio. Efter en olycka fungerar hans korttidsminne endast i 80 minuter, sen raderas allt. Varje dag är ny för honom så varje morgon frågar han sin hushållerska om hennes skostorlek (24 cm) och telefonnummer.

 8. Amerikansk jord

  Av: Cummins, Jeanine Tipsat av: Cecilia Bodelsson

  Oerhört spännande och aktuell bok om Lydia och hennes lilla son Luca, som tvingas fly från Mexiko för att söka trygghet i USA. Lydias man och flera familjemedlemmar har mördats efter att mannen skrivit ett reportage om en drogkartell. Nu står Lydia och Luca näst på tur och det finns ingen hjälp att få från den korrumperade polisen. Författare har ägnat flera år åt research, vilket gör att berättelsen är skrämmande trovärdig.

 9. Paradishamn - roman om Mölle av Erika Olofsson Liljedahl

  Av: Olofsson Liljedahl, Erika Tipsat av: Annika Christerson

  Så härligt att med hjälp av denna bok tillbringa dagarna på badhotell i vackra Mölle på 1930-talet! Hotellägardottern Ester kallas hem från Köpenhamn för att sköta hotellet då modern behöver resa bort för sin hälsas skull. Fiskardottern Hilda gör sig som vanligt redo för sommartjänstgöring med servering. Snart nog kommer de två på kollisionskurs...

 10. Vad hon klagar över... Heidi Linde

  Av: Linde, Heidi Tipsat av: Annika Christerson

  Två parallella berättelser som ska bli en: vi följer Vigdis, medelålders barnmorska samt Linn, inredningsstylist någonstans runt 30 i deras respektive vardag. Gemensamt för dem är att de inte borde ha något att klaga på. Allt är ju jättebra?

 11. Värdig vinnare av SR:s romanpris 2022

  Av: Larsson, Jesper Tipsat av: Annika Christerson

  Den här boken öppnade jag bara tre gånger - sen läste och läste jag och hade svårt att sluta. En ensamstående pappa, snickare, känner att relationen till den 14-åriga dottern glider honom ur händerna. Hans reaktion? Inte bra. Stämningen blir allt mer olycksbådande...

 12. Allt förgäves av Walter Kempowski

  Av: Kempowski, Walter Tipsat av: Annika Christerson

  Ja, alla lovord stämde. Även om du också har hört mycket positivt om boken så blir du inte besviken. Den är så bra att den inte går att beskriva fullt ut. Vacker, sorglig och oändligt berikande. Vad den påminner om?

 13. Oroande men fascinerande: Närheten av Kitamura

  Av: Kitamura, Katie Tipsat av: Annika Christerson

  Människor har ytligt sett många likheter, men kan vi egentligen veta hur det är att vara någon annan? Huvudpersonen i "Närheten" (Intimacies) är en ung kvinna som arbetar som tolk på internationella domstolen i Haag. Som tolk befinner hon sig inne i den andres medvetande.

 14. "För cigarren kan man berätta allt."

  Av: Engdahl, Horace Tipsat av: Annika Christerson

  Författaren filosoferar över kultur, livet, tidsanda, mediedrev och musikens makt. Ämnena växlar och tankarna flyter fritt. Det är intressant, ibland oroväckande men hela tiden smått underhållande. Läsaren har ingen aning om vart det bär i nästa stycke.

 15. Charm, spänning och humor

  Av: Prose, Nita Tipsat av: Annika Christerson

  Letar du efter något spännande med lite charm, kanske en udda huvudperson? Känner du för lite humor och vissa oväntade, ibland dråpliga, vändningar? Läs då om denna unga städerska på anrika The Regency Grand Hotel.

 16. Flykt

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Detta är Amirs berättelse. Som barn flydde Amir från krigets Afghanistan och efter en lång resa anländer han till slut som ensamkommande i Danmark. Nu är Amir en framgångsrik akademiker på 36 år som letar hus med sin partner. Det är dags för honom att berätta hela historien. "Flykt" är en av de viktigaste filmer jag sett på länge. Det är omöjligt att värja sig mot Amirs berättelse som förstärks med arkivklipp. Nyhetsinslag som många av oss kommer ihåg får en personlig koppling och vanmakten kryper inpå. Viktigast av allt är att flera fördomar kommer på skam. Vi tvingas se människan bakom rubrikerna.

 17. På resa med en hund genom USA

  Av: Steinbeck, John Tipsat av: Annika Christerson

  I september 1960 gav sig Steinbeck ut på en resa tvärs över USA. Eftersom han ville utforska sitt land, möta människor, lyssna och se så mycket som möjligt så tog han bara med sig sin hund som sällskap. Charley var en fransk pudel på 10 år med stor värdighet som kunde låta farlig men undvek konflikter.

 18. Hölje

  Av: Rohi, Pooneh Tipsat av: Pia Malmgren

  När berättelsen startar kastas vi rakt in i en brytpunkt mellan nu och då. Ett nu som präglas av främlingskap. En känsla av främlingskap inför sig själv, sin kropp, det nyfödda barnet, mannen, hemmet...ja allt egentligen. Du vet inte vem du är, var du är eller varför. Mona drabbas av vad jag tolkar som en förlossningspsykos och som läsare får vi följa detta förlopp utifrån Monas nya verklighet. Om du någon gång befunnit dig i en djup depression, kan du känna igen känslan av alienation. Känslan av att befinna sig i en bubbla utan någon verklig kontakt med din omgivning. Den finns där. Du ser den. Men du förstår den inte och är inte en del av den. Detta är en otroligt stark läsupplevelse. Hölje är en av fyra nominerade titlar till Sveriges radios romanpris.

 19. Vägskäl - det "verkliga" USA?

  Av: Franzen, Jonathan Tipsat av: Annika Christerson

  Är det möjligt att agera osjälviskt? Om man nu bara vill göra gott här i världen, hjälpa andra - agerar man ändå inte ytterst av fåfänga, av egenintresse? En av alla frågor som denna stora roman om en amerikansk familj kretsar kring. Den bräckliga balansen byggd på lögner och hemligheter börjar falla sönder en vinterdag 1971. Ett mäktigt romanbygge.

 20. En nästan perfekt dag

  Av: Krügel, Mareike Tipsat av: Annika Christerson

  Humor, förvecklingar – oväntade vändningar och SNÖ! Det finns ingenting som tyder på att Katharina kommer att få ens en ok dag. De ringer från 11-åriga dotterns skola. Grannen klipper av ett finger med gräsklipparen. Maken kommer inte hem till helgen utan ska på firmafest i Berlin. Vem ska hon berätta sin hemlighet för? Svart romantisk komedi.

 21. Meter i sekunden - rolig, överraskande och fin dansk succéroman

  Av: Pilgaard, Stine Tipsat av: Annika Christerson

  Ett par småbarnsföräldrar flyttar till Västjylland där maken fått jobb på en folkhögskola. Hon kämpar med att ta körkort – något som är nödvändigt på landsbygden men som hon har väldigt dålig fallenhet för. Lektionerna blir många och flera körlärare avverkas. Hon får även ett tillfälligt jobb som redaktör för en frågespalt där folk skriver in om både vardagliga och häpnadsväckande ämnen.

 22. Läs Jon Fosse!

  Av: Fosse, Jon Tipsat av: Annika Christerson

  Ett ungt par vandrar runt längs gatorna i hamnstaden Björgvin. Ingenstans får de husrum. Han, Asle, bär allt de äger i två knyten och i näven har han fiollådan. Hon, Alida, bär två nätkassar med mat trots att hon är gravid och så väldigt trött. Låter historien bekant?

 23. The Grand Budapest Hotel

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Om du har missat denna storslagna film, så finns den att låna på biblioteket! The Grand Budapest Hotel är en episk berättelse om en osannolik arvstvist. Det är stjärnspäckat, skruvat och inte minns fantastiskt vackert inspelat. Kort sagt en oförglömlig filmupplevelse.

 24. Funnen död - mer spänning från Danmark

  Av: Holm, Gretelise Tipsat av: Annika Christerson

  Bladvändare i krimgenren och årets bästa danska kriminalroman år 2020. Rapp, aktuell och trovärdig läsning!

 25. Tritonus

  Av: Westö, Kjell Tipsat av: Annika Christerson

  Musik, natur och en otroligt flott villa (Casa Tritonus) bildar bakgrund till en varm berättelse om en man som inte bara har förlorat riktningen genom livet, han har glömt bort själva meningen med färden. I bygden där han låter konstruera sitt hus tvingas han att intressera sig för andra och förändring börjar gro.

 26. Hoppets tåg

  Av: Ardone, Viola Tipsat av: Annika Christerson

  Jag kan bara säga att det här är en bok att sträckläsa. Den är vacker, spännande, skrämmande, rolig och sorglig samtidigt som den ger inblick i europeisk historia. Huvudpersonen Amerigo, 7 år, är en riktig överlevare – lika charmig som finurlig men ändå liten.

 27. Kärlekspsykosen

  Av: Andersson, Frida Tipsat av: Pia Malmgren

  År 2016 drabbades Frida Andersson av en allvarlig psykos under sin studietid i Lund. Här berättar hon naket och ärligt om hela händelseförloppet. Frida beskriver hur tankar och resonemang gradvis förvrids och hur psykosen till slut kidnappar hennes hjärna totalt. Det är en otäck, men mycket viktig, bok som många borde läsa.

 28. Efter skandalen

  Av: Vaughan, Sarah Tipsat av: Annika Christerson

  Hur formas monster? Varför syns det inte utanpå när en människa saknar empati? Psykologisk thriller som varvar perspektiv och tider. Vi får följa ett brott och dess konsekvenser inifrån: den som utsätts, förövaren, personerna runtomkring. Gripande läsning som väcker tankar.

 29. Underbara betraktelser av liv

  Av: Ephron, Nora Tipsat av: Annika Christerson

  Det känns som om vi kunde ha blivit vänner, Nora Ephron och jag. Här är hon tillbaka med sina iakttagelser av företeelser i livet som är så välbekanta. Jag ler och nickar. Vad minns vi utan hjälp av Google? Vem har inte låtsats känna igen en person på fest? osv. Läs henne även med fördel på engelska, denna formuleringsmästarinna! Hon får mig att sakna de böcker hon inte hann skriva.

 30. Kärleksroman av nobelpristagarkvalitet

  Av: Undset, Sigrid Tipsat av: Annika Christerson

  Följ med till 1300-talets Gudbrandsdalen i Norge. 15-åriga Kristin Lavransdotter lovas bort som brud och skickas till klosterskola tiden innan det är dags för bröllop. I en dramatisk episod råkar hon på Erlend och hennes öde tar en annan vändning. Men väljer hon rätt?

 31. Patient

  Av: Dahlén, Sofia Tipsat av: Pia Malmgren

  Detta är prosalyrik som verkligen griper tag. Läsaren fångas in av texten som bestämmer lästakten. Periodvis är det långsam och eftertänksam läsning. Sedan ökar tempot och ångesten växer. "Patient" är en mästerlig beskrivning av vad det kan innebära att vara anhörig till en person med svår psykisk sjukdom. Tillvaron är präglad av vanmakt och sorg, men även väldigt mycket kärlek.

 32. Nantucket söder om Cape Cod - sommaren '69

  Av: Hilderbrand, Elin Tipsat av: Annika Christerson

  Varm familjeskildring med fyra syskon i centrum en minnesvärd sommar på denna lilla ö i Massachusetts. Blair, gravid med tvillingar, kämpar för att behålla en egen identitet även som gift med en berömd forskare. Ende sonen Tiger skickas till Vietnam. Genom att ta jobb som servitris på Marthas Vineyard hoppas Kirby hålla familjen utanför diverse hemligheter. Yngsta dottern Kit befinner sig i det där plågsamma stadiet mellan barn och tonåring.

 33. Låt oss hoppas på det bästa

  Av: Setterwall, Carolina Tipsat av: Pia Malmgren

  Efter att ha sovit inne hos sin son som plågas av nattskräck hittar Carolina sin man död i sängen. Hon kastas ut i ett fritt fall av chock och sorg. Tiden därefter varvas med tillbakablickar och sammantaget får vi följa henne under en tioårsperiod. Genom förälskelse, glädje, föräldraskap och sorg. Hur välplanerad hon än försökte vara så blev inget som hon tänkt. Hade hon fokuserat på sådant som var viktigt? Visste han att hon älskade honom? Var hon rent av skyldig till hans död...? Låt oss hoppas på det bästa är en djupt gripande och smärtsam berättelse som inte lämnar någon oberörd.

 34. Je m'appelle Agneta

  Av: Hamberg, Emma Tipsat av: Annika Christerson

  Upptäck och njut av vin och goda ostar tillsammans med Agneta, 50+, som gör det alla säger att hon borde: skaffar nya intressen. Ändå är ingen nöjd? Inte maken, inte de vuxna barnen, inte föräldrarna...Bara Agneta själv :-) Uppslukande och uppfriskande feelgood underbart iscensatt i Frankrike!

 35. Vad som helst är möjligt

  Av: Strout, Elizabeth Tipsat av: Annika Christerson

  Strout skriver om vanliga människor på ett sätt som gör att jag känner igen mig i personer som bor i det lilla amerikanska hörn av världen som hon skildrar. Kapitel efter kapitel växlar vi huvudperson men stannar inom samma krets där allt och inget hänger ihop. Precis som i livet.

 36. En kvinnas liv

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Vi förflyttas till Normandie år 1819. Där får vi följa Jeanne genom vanmakt, förälskelse, svek och sorg. Som dotter, maka och moder tvingas Jeanne genom livet förhålla sig till förväntningar och ramar skapade av män. En lågmäld, gripande och vacker skildring.

 37. Drömmarnas palats

  Av: Kadaré, Ismaïl Tipsat av: Annika Christerson

  En gåtfull skildring av ett fiktivt, medeltida Albanien där sultanen dokumenterar invånarnas drömmar och förvarar dem i ett särskilt palats. Läsningen kan ge associationer till Kafka eller Orwell, kanske? Ändå finns här något vackert och poetiskt mitt i allt skrämmande.

 38. Fåglarnas hemligheter

  Av: Campbell, Anita Tipsat av: Anders Arvidsson

  Boken är en faktabok men också en fotobok med fantastiska foton på fåglar från hela världen. Författaren, Anita Campbell, har en bakgrund som forskare men är sedan 2006 verksam som professionell fotograf.

 39. Karantändagboken

  Av: Lucassi, Elin Tipsat av: Pia Malmgren

  Elin Lucassi lotsar oss genom pandemins första år med sedvanlig träffsäkerhet. Känslor som åker berg- och dalbana. Uppgivenhet och isolering varvas med en känsla av frihet från krav att delta i olika sammanhang. Samtidigt är pressträffar, restriktioner och dödstal korrekt återgivna. Året återupplevs i komprimerad form med en känsla av sorg men samtidigt med en stor dos humor. Det är en befrielse att få fnissa åt samtiden. Åt det år som vi helst vill peta undan i en vrå och aldrig mer återse. Detta är ett fantastiskt tidsdokument.

 40. Lisa och Lilly

  Av: Lodalen, Mian Tipsat av: Pia Malmgren

  En gripande och fängslande roman om förbjuden kärlek under 1900-talets början. De unga kvinnorna Lisa och Lilly dras obönhörligt till varandra. Trots omgivningens enträgna försök att splittra dem, så är paret oskiljaktigt. De ser ingen möjlighet till en gemensam framtid, men inte heller en framtid utan varandra... Boken är baserad på verkliga personer och är första delen i en planerad trilogi om homosexuellas situation i 1900-talets Sverige.

 41. Skynda att älska - Alex Schulman

  Av: Schulman, Alex Tipsat av: Annika Christerson

  Det blir ett sådant tomrum när någon närstående dör. Detta tillstånd är väldigt skickligt beskrivet i Alex Schulmans självbiografiska debut. Romanen handlar om Alex relation till sin pappa som dessutom var en känd profil i tv-världen. Berättelsen äger en lågmäld intensitet som skapar spänning, känslorna är starka och här finns mycket under ytan.

 42. Mattidningen Vego

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Skulle du vilja laga mer vegetariskt, men tycker att det verkar krångligt? Har du kanske någon vegetarian i din närhet och blir trött av tanken på att bjuda hem hen på middag? Många av oss känner att det kan vara svårt att variera matlagningen tillräckligt när vi vill undvika köttprodukter. Tidningen Vego råder bot på detta! Detta är min absoluta favorit bland mattidningarna. Vego innehåller allt från enkel vardagsmat till mer ambitiösa festmåltider. Mat som är full av färg, smak och 100% vegetarisk. Smaklig spis!

 43. Om alla katter i världen försvann

  Av: Kawamura, Genki Tipsat av: Pia Malmgren

  När berättaren får veta att han är dödligt sjuk har han bara några månader kvar att leva. Det dröjer inte länge förrän djävulen dyker upp med ett erbjudande - om han går med på att en sak försvinner från världen får han en extra dag att leva... Detta är en vacker berättelse om familjerelationer, drömmar och missade chanser. Författaren lyfter fram små ögonblick som kan tyckas obetydliga, men som tillsammans skapar ett liv. Hur gör man för att försonas och se värdet i det liv som blev, och samtidigt acceptera att det har ett slut? Genki Kawamura ger oss en fantastisk japansk saga med magiska inslag.

 44. Gudars like - en bok om kärlek som bränner

  Av: Rosoff, Meg Tipsat av: Annika Christerson

  En familj gör vad de alltid har gjort - bilar ut till den engelska kusten för en lång semester i sommarhuset. Bad, segling, hästar, ett hus med torn - allt finns här. I grannhuset väntas besök. Det är två bröder från USA som ska tillbringa sin ledighet med sin släkting. Alla invanda rutiner vänds uppoch ned och fler än en person blir hjälplöst förälskad.

 45. Krokodilväktaren

  Av: Engberg, Katrine Tipsat av: Annika Christerson

  Danskarna är otroligt duktiga på att skriva deckare med spännande intrig, bra närvarokänsla och det där drivet som gör boken omöjlig att lägga ifrån sig. Du vet när du läser fast du måste ge dig av om 10 minuter och borde borsta håret?

 46. Blindtunnel - deckare för den historie-intresserade

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Annika Christerson

  En gammal vingård i Tjeckien, någon? Ett nytt liv? Sonjas man Daniel har mist jobbet, själv orkar hon knappt med sitt. Deras nystart blir dock samtidigt ett uppvaknande. I det som en gång var Sudetenland finns mörka hemligheter begravda strax under ytan. Andra världskriget är inte glömt här och som naiva utlänningar finner de sig själva inblandade i aldrig förlåtna svek och brott. De folk är och de som de säger att de är sammanfaller inte alltid...

 47. Radetzkymarschen

  Av: Roth, Joseph Tipsat av: Annika Christerson

  Letar du efter en roman som målar upp en förlorad värld full av egenartade karaktärer, udda humor och oväntade händelser? Penseldrag efter penseldrag, detaljrikt och vackert, samtidigt lite sorgligt eftersom allt som fanns är borta sedan länge? Prova i så fall denna utsökta klassiker från 1932. Ha lite tålamod, dock. Det är en bok du långsamt sjunker in i, ett tillstånd: det habsburgska jätteimperiet Österrike-Ungern bildar bakgrund till en släktkrönika. Tre generationer av släkten Trotta följer vi i med- och motgång, glädje och sorg.

 48. Midsommarnattsdrömmar

  Av: Ohlsson, Bengt Tipsat av: Annika Christerson

  Livet, ja. Det man planerar och det man lever. Vi får möta ett gäng vänner under olika skeden i livet med 15 års mellanrum då de firar midsommar tillsammans. Vi ser dem växelvis genom ögonen på olika karaktärer och inser att de är där av en slump. De har faktiskt egentligen inga överdrivet varma känslor för varandra. Och så är det drömmarna - de man har och de man förlorar längs vägen. Fascinerande glimtar av olika sätt att leva skildras mot bakgrund av ett Sverige i förändring.

 49. Söndagsvägen : berättelsen om ett mord

  Av: Englund, Peter Tipsat av: Anders Arvidsson

  Peter Englunds senaste bok Söndagsvägen är spännande som en deckare men är också en fantastisk skildring av ett Sverige i mitten av 60-talet. I en idyllisk förort söder om Stockholm blir en ung kvinna mördad. Polisutredningen som inleds är den största och mest komplicerade mordutredningen i Sverige före Palmemordet. Kommissarie GW Larsson leder utredningen och tillsammans med hans kollegor följer vi den långa och komplicerade jakten på mördaren.

 50. Lärarinnans sång av Vigdis Hjorth

  Av: Hjorth, Vigdis Tipsat av: Annika Christerson

  Kanske det är för att jag är kvinna, kanske det är för att jag är i samma ålder som huvudpersonen - eller kanske det är för att Vigdis Hjorth får sin läsare att se verkligheten så totalt inifrån huvudet på Lotte Bök: men den här boken grep tag i mig. En elev på konsthögskolan vill jämföra en lärarinnas eget privatliv med den undervisning hon ger. Finns här samband? Lotte upptas alltmer av frågor kring vem hon egentligen är och hur andra uppfattar henne... Tages ständiga blick får henne helt ur balans.

 51. Älskade monster

  Av: Tomeo, Javier Tipsat av: Annika Christerson

  Absurd, märklig, komisk och förbryllande kortroman om en man som går på sitt livs första anställningsintervju angående ett jobb på en bank. Ca 100 sidor som kommer att sätta myror i huvudet på dig samtidigt som du måste le. En pärla, helt enkelt!

 52. Tragikomisk roman om ensamhet

  Av: Honeyman, Gail Tipsat av: Annika Christerson

  Nej, Eleanor Oliphant mår inte särskilt bra. Det är inget som hon inser själv, eftersom hon förmodligen aldrig upplevt någon äkta lycko-känsla. Humörsänkare? Nej, konstigt nog inte. Det här är en glimtvis riktigt komisk bok om en rätt tragisk person. Eleanor är roligare än hon själv vet om!

 53. Små eldar överallt

  Av: Ng, Celeste Tipsat av: Annika Christerson

  Ja, det brinner i den flotta villan i det perfekta villasamhället Shaker Heights. Allt Elena Richardson lyckas få med sig när hon yrvaket flyr ut är i princip morgonrock och nattlinne. Alla "vet" vem som gjorde det - men har de rätt? Fascinerande drama om hur provocerande det kan vara när människor med olika syn på vad som är viktigt i livet kommer för nära inpå varandra.