Personalen tipsar!

 1. Vägskäl - det "verkliga" USA?

  Av: Franzen, Jonathan Tipsat av: Annika Christerson

  Är det möjligt att agera osjälviskt? Om man nu bara vill göra gott här i världen, hjälpa andra - agerar man ändå inte ytterst av fåfänga, av egenintresse? En av alla frågor som denna stora roman om en amerikansk familj kretsar kring. Den bräckliga balansen byggd på lögner och hemligheter börjar falla sönder en vinterdag 1971. Ett mäktigt romanbygge.

 2. Vinterbad - en handbok

  Av: Bjerre, Lisa Tipsat av: Pia Malmgren

  Är du som jag nyfiken på vinterbad? Skulle kanske rent av vilja testa? Här får du konkreta tips och råd. Vinterbad kan ske på flera olika vis och med bokens hjälp är det lättare att hitta ett sätt som kan passa just dig. En extra bonus är alla fantastiskt lockande naturbilder. Läs - njut - och varför inte avsluta med ett uppfriskande bad?

 3. Meter i sekunden - rolig, överraskande och fin dansk succéroman

  Av: Pilgaard, Stine Tipsat av: Annika Christerson

  Ett par småbarnsföräldrar flyttar till Västjylland där maken fått jobb på en folkhögskola. Hon kämpar med att ta körkort – något som är nödvändigt på landsbygden men som hon har väldigt dålig fallenhet för. Lektionerna blir många och flera körlärare avverkas. Hon får även ett tillfälligt jobb som redaktör för en frågespalt där folk skriver in om både vardagliga och häpnadsväckande ämnen.

 4. Läs Jon Fosse!

  Av: Fosse, Jon Tipsat av: Annika Christerson

  Ett ungt par vandrar runt längs gatorna i hamnstaden Björgvin. Ingenstans får de husrum. Han, Asle, bär allt de äger i två knyten och i näven har han fiollådan. Hon, Alida, bär två nätkassar med mat trots att hon är gravid och så väldigt trött. Låter historien bekant?

 5. The Grand Budapest Hotel

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Om du har missat denna storslagna film, så finns den att låna på biblioteket! The Grand Budapest Hotel är en episk berättelse om en osannolik arvstvist. Det är stjärnspäckat, skruvat och inte minns fantastiskt vackert inspelat. Kort sagt en oförglömlig filmupplevelse.

 6. Funnen död - mer spänning från Danmark

  Av: Holm, Gretelise Tipsat av: Annika Christerson

  Bladvändare i krimgenren och årets bästa danska kriminalroman år 2020. Rapp, aktuell och trovärdig läsning!

 7. Tritonus

  Av: Westö, Kjell Tipsat av: Annika Christerson

  Musik, natur och en otroligt flott villa (Casa Tritonus) bildar bakgrund till en varm berättelse om en man som inte bara har förlorat riktningen genom livet, han har glömt bort själva meningen med färden. I bygden där han låter konstruera sitt hus tvingas han att intressera sig för andra och förändring börjar gro.

 8. Hoppets tåg

  Av: Ardone, Viola Tipsat av: Annika Christerson

  Jag kan bara säga att det här är en bok att sträckläsa. Den är vacker, spännande, skrämmande, rolig och sorglig samtidigt som den ger inblick i europeisk historia. Huvudpersonen Amerigo, 7 år, är en riktig överlevare – lika charmig som finurlig men ändå liten.

 9. En nästan perfekt dag

  Av: Krügel, Mareike Tipsat av: Annika Christerson

  Humor, förvecklingar – oväntade vändningar och SNÖ! Det finns ingenting som tyder på att Katharina kommer att få ens en ok dag. De ringer från 11-åriga dotterns skola. Grannen klipper av ett finger med gräsklipparen. Maken kommer inte hem till helgen utan ska på firmafest i Berlin. Vem ska hon berätta sin hemlighet för? Svart romantisk komedi.

 10. Jana Kippo - en annorlunda romanhjältinna

  Av: Smirnoff, Karin Tipsat av: Annika Christerson

  Tunn, ljus, rödkantade ögon - korthuggen, kärv men ett virrvarr av känslor. Vem? Huvudpersonen i den actionfyllda Norrland noir-serien som inleds med "Jag for ner till Bror". Missa inte.

 11. Kärlekspsykosen

  Av: Andersson, Frida Tipsat av: Pia Malmgren

  År 2016 drabbades Frida Andersson av en allvarlig psykos under sin studietid i Lund. Här berättar hon naket och ärligt om hela händelseförloppet. Frida beskriver hur tankar och resonemang gradvis förvrids och hur psykosen till slut kidnappar hennes hjärna totalt. Det är en otäck, men mycket viktig, bok som många borde läsa.

 12. Efter skandalen

  Av: Vaughan, Sarah Tipsat av: Annika Christerson

  Hur formas monster? Varför syns det inte utanpå när en människa saknar empati? Psykologisk thriller som varvar perspektiv och tider. Vi får följa ett brott och dess konsekvenser inifrån: den som utsätts, förövaren, personerna runtomkring. Gripande läsning som väcker tankar.

 13. Underbara betraktelser av liv

  Av: Ephron, Nora Tipsat av: Annika Christerson

  Det känns som om vi kunde ha blivit vänner, Nora Ephron och jag. Här är hon tillbaka med sina iakttagelser av företeelser i livet som är så välbekanta. Jag ler och nickar. Vad minns vi utan hjälp av Google? Vem har inte låtsats känna igen en person på fest? osv. Läs henne även med fördel på engelska, denna formuleringsmästarinna! Hon får mig att sakna de böcker hon inte hann skriva.

 14. Kärleksroman av nobelpristagarkvalitet

  Av: Undset, Sigrid Tipsat av: Annika Christerson

  Följ med till 1300-talets Gudbrandsdalen i Norge. 15-åriga Kristin Lavransdotter lovas bort som brud och skickas till klosterskola tiden innan det är dags för bröllop. I en dramatisk episod råkar hon på Erlend och hennes öde tar en annan vändning. Men väljer hon rätt?

 15. Patient

  Av: Dahlén, Sofia Tipsat av: Pia Malmgren

  Detta är prosalyrik som verkligen griper tag. Läsaren fångas in av texten som bestämmer lästakten. Periodvis är det långsam och eftertänksam läsning. Sedan ökar tempot och ångesten växer. "Patient" är en mästerlig beskrivning av vad det kan innebära att vara anhörig till en person med svår psykisk sjukdom. Tillvaron är präglad av vanmakt och sorg, men även väldigt mycket kärlek.

 16. Nantucket söder om Cape Cod - sommaren '69

  Av: Hilderbrand, Elin Tipsat av: Annika Christerson

  Varm familjeskildring med fyra syskon i centrum en minnesvärd sommar på denna lilla ö i Massachusetts. Blair, gravid med tvillingar, kämpar för att behålla en egen identitet även som gift med en berömd forskare. Ende sonen Tiger skickas till Vietnam. Genom att ta jobb som servitris på Marthas Vineyard hoppas Kirby hålla familjen utanför diverse hemligheter. Yngsta dottern Kit befinner sig i det där plågsamma stadiet mellan barn och tonåring.

 17. Låt oss hoppas på det bästa

  Av: Setterwall, Carolina Tipsat av: Pia Malmgren

  Efter att ha sovit inne hos sin son som plågas av nattskräck hittar Carolina sin man död i sängen. Hon kastas ut i ett fritt fall av chock och sorg. Tiden därefter varvas med tillbakablickar och sammantaget får vi följa henne under en tioårsperiod. Genom förälskelse, glädje, föräldraskap och sorg. Hur välplanerad hon än försökte vara så blev inget som hon tänkt. Hade hon fokuserat på sådant som var viktigt? Visste han att hon älskade honom? Var hon rent av skyldig till hans död...? Låt oss hoppas på det bästa är en djupt gripande och smärtsam berättelse som inte lämnar någon oberörd.

 18. Je m'appelle Agneta

  Av: Hamberg, Emma Tipsat av: Annika Christerson

  Upptäck och njut av vin och goda ostar tillsammans med Agneta, 50+, som gör det alla säger att hon borde: skaffar nya intressen. Ändå är ingen nöjd? Inte maken, inte de vuxna barnen, inte föräldrarna...Bara Agneta själv :-) Uppslukande och uppfriskande feelgood underbart iscensatt i Frankrike!

 19. Vad som helst är möjligt

  Av: Strout, Elizabeth Tipsat av: Annika Christerson

  Strout skriver om vanliga människor på ett sätt som gör att jag känner igen mig i personer som bor i det lilla amerikanska hörn av världen som hon skildrar. Kapitel efter kapitel växlar vi huvudperson men stannar inom samma krets där allt och inget hänger ihop. Precis som i livet.

 20. En kvinnas liv

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Vi förflyttas till Normandie år 1819. Där får vi följa Jeanne genom vanmakt, förälskelse, svek och sorg. Som dotter, maka och moder tvingas Jeanne genom livet förhålla sig till förväntningar och ramar skapade av män. En lågmäld, gripande och vacker skildring.

 21. Pengar på fickan

  Av: Nordenhof, Asta Olivia Tipsat av: Annika Christerson

  Maggie och Kurt har fått mindre än ingenting att börja sina liv med hemifrån. Deras historia är en brutal berättelse om två personer som på varsitt håll och sedan bredvid varandra (men inte tillsammans) kämpar för sitt liv under det kontrastrika 1980-talet i Danmark. Vad har det att göra med mordbranden på fartyget Scandinavian Star 1990?

 22. Jack Reacher - thriller som växer

  Tipsat av: Annika Christerson

  Ok, en otäck skjutning från ett parkeringsgarage, ett beställningsjobb. Men, nej. Det enkla visade sig vara komplicerat och det krävs en alldeles särskild person för att lösa det fallet. En fd militär som gått under jorden: Tom Cruise... nej, jag menar Jack Reacher!

 23. Drömmarnas palats

  Av: Kadaré, Ismaïl Tipsat av: Annika Christerson

  En gåtfull skildring av ett fiktivt, medeltida Albanien där sultanen dokumenterar invånarnas drömmar och förvarar dem i ett särskilt palats. Läsningen kan ge associationer till Kafka eller Orwell, kanske? Ändå finns här något vackert och poetiskt mitt i allt skrämmande.

 24. Fåglarnas hemligheter

  Av: Campbell, Anita Tipsat av: Anders Arvidsson

  Boken är en faktabok men också en fotobok med fantastiska foton på fåglar från hela världen. Författaren, Anita Campbell, har en bakgrund som forskare men är sedan 2006 verksam som professionell fotograf.

 25. Karantändagboken

  Av: Lucassi, Elin Tipsat av: Pia Malmgren

  Elin Lucassi lotsar oss genom pandemins första år med sedvanlig träffsäkerhet. Känslor som åker berg- och dalbana. Uppgivenhet och isolering varvas med en känsla av frihet från krav att delta i olika sammanhang. Samtidigt är pressträffar, restriktioner och dödstal korrekt återgivna. Året återupplevs i komprimerad form med en känsla av sorg men samtidigt med en stor dos humor. Det är en befrielse att få fnissa åt samtiden. Åt det år som vi helst vill peta undan i en vrå och aldrig mer återse. Detta är ett fantastiskt tidsdokument.

 26. Pojken från skogen av Harlan Coben

  Av: Coben, Harlan Tipsat av: Annika Christerson

  Här är en riktig bladvändare med mycket samtidskänsla från denne prisbelönte amerikanske spänningsförfattare! För oss som nyss genomlevt Trump-eran så finns här mycket igenkänning.

 27. Direktören för det hele

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Om du som jag är förtjust i Lars von Triers dogmafilmer, får du absolut inte missa denna komedi. Den är rolig, smart och helt absurd. Filmningen är fantastiskt lekfull, där Trier som vanligt bryter mot alla regler.

 28. Lisa och Lilly

  Av: Lodalen, Mian Tipsat av: Pia Malmgren

  En gripande och fängslande roman om förbjuden kärlek under 1900-talets början. De unga kvinnorna Lisa och Lilly dras obönhörligt till varandra. Trots omgivningens enträgna försök att splittra dem, så är paret oskiljaktigt. De ser ingen möjlighet till en gemensam framtid, men inte heller en framtid utan varandra... Boken är baserad på verkliga personer och är första delen i en planerad trilogi om homosexuellas situation i 1900-talets Sverige.

 29. Skynda att älska - Alex Schulman

  Av: Schulman, Alex Tipsat av: Annika Christerson

  Det blir ett sådant tomrum när någon närstående dör. Detta tillstånd är väldigt skickligt beskrivet i Alex Schulmans självbiografiska debut. Romanen handlar om Alex relation till sin pappa som dessutom var en känd profil i tv-världen. Berättelsen äger en lågmäld intensitet som skapar spänning, känslorna är starka och här finns mycket under ytan.

 30. Mattidningen Vego

  Tipsat av: Pia Malmgren

  Skulle du vilja laga mer vegetariskt, men tycker att det verkar krångligt? Har du kanske någon vegetarian i din närhet och blir trött av tanken på att bjuda hem hen på middag? Många av oss känner att det kan vara svårt att variera matlagningen tillräckligt när vi vill undvika köttprodukter. Tidningen Vego råder bot på detta! Detta är min absoluta favorit bland mattidningarna. Vego innehåller allt från enkel vardagsmat till mer ambitiösa festmåltider. Mat som är full av färg, smak och 100% vegetarisk. Smaklig spis!

 31. Om alla katter i världen försvann

  Av: Kawamura, Genki Tipsat av: Pia Malmgren

  När berättaren får veta att han är dödligt sjuk har han bara några månader kvar att leva. Det dröjer inte länge förrän djävulen dyker upp med ett erbjudande - om han går med på att en sak försvinner från världen får han en extra dag att leva... Detta är en vacker berättelse om familjerelationer, drömmar och missade chanser. Författaren lyfter fram små ögonblick som kan tyckas obetydliga, men som tillsammans skapar ett liv. Hur gör man för att försonas och se värdet i det liv som blev, och samtidigt acceptera att det har ett slut? Genki Kawamura ger oss en fantastisk japansk saga med magiska inslag.

 32. Jo Spain - irländsk spänning

  Av: Spain, Jo Tipsat av: Annika Christerson

  Vi tar oss över till den gröna, regniga ön: Irland. Den förlorade sonen, Adam Lattimer, återvänder till det anrika familjehemmet utanför småstaden Wexford på sydostkusten. Han har varit försvunnen i tio år…Frazer, familjefadern, bestämmer att händelsen ska firas. Barnen bjuds hem (de är sex totalt, alla mellan ca 20 och 30).

 33. Gudars like - en bok om kärlek som bränner

  Av: Rosoff, Meg Tipsat av: Annika Christerson

  En familj gör vad de alltid har gjort - bilar ut till den engelska kusten för en lång semester i sommarhuset. Bad, segling, hästar, ett hus med torn - allt finns här. I grannhuset väntas besök. Det är två bröder från USA som ska tillbringa sin ledighet med sin släkting. Alla invanda rutiner vänds uppoch ned och fler än en person blir hjälplöst förälskad.

 34. Fallet Collini - en thriller du inte vill missa

  Tipsat av: Annika Christerson

  Andlöst spännande film om ett till synes enkelt rättsfall som leder en försvarsadvokat rakt ner i Europas mörkaste historia. Baserad på händelser i författaren Ferdinand von Schirachs egen familj.

 35. Blindtunnel - deckare för den historie-intresserade

  Av: Alsterdal, Tove Tipsat av: Annika Christerson

  En gammal vingård i Tjeckien, någon? Ett nytt liv? Sonjas man Daniel har mist jobbet, själv orkar hon knappt med sitt. Deras nystart blir dock samtidigt ett uppvaknande. I det som en gång var Sudetenland finns mörka hemligheter begravda strax under ytan. Andra världskriget är inte glömt här och som naiva utlänningar finner de sig själva inblandade i aldrig förlåtna svek och brott. De folk är och de som de säger att de är sammanfaller inte alltid...

 36. Bärarna

  Av: Schiefauer, Jessica Tipsat av: Lina Grahn

  En spännande och skrämmande dystopisk historia. Schiefauer har tidigare skrivit ungdomsböcker och denna, hennes första roman för vuxna, passar utmärkt även för den äldre tonåringen.

 37. Landet som icke är

  Av: Sigunsdotter, Kristina Tipsat av: Lina Grahn

  Sparsamt med ord, fylld av bilder. Författarna har tagit utgångspunkt i Edith Södergrans dikter och skapat en magisk allålderssaga. Det är ett fantasifullt, vackert och vemodigt verk.

 38. Vintervålnader

  Av: Mosse, Kate Tipsat av: Annika Christerson

  Snön gnistrar i den lilla franska medeltidsstaden när Freddie letar sig fram efter lokalen där festen ska hållas. Det känns som att röra sig i en labyrint. Så spännande att alla bär tidstypiska kostymer! Kate Mosse skapar en förtätad, smygande spöklik stämning...

 39. Hemslöjd

  Tipsat av: Lotte Johannesson

  Gillar du konsthantverk och design? Då får du absolut inte missa den här tidskriften som öppnar dörren till en hel värld av ostyrig fantasi och gedigen kunskap. Här blandas slöjd, folkkonst, hantverk, hållbara material och snitsig design på ett hejdlöst, inspirerande och ibland lätt vansinnigt sätt. En trendig korsett i flätad näver, visst! Fantastiska aftonkreationer i återvunna material – såklart! I sex nummer per år bjuds man på långa fördjupande artiklar, bildrika reportage, porträtt av konsthantverkare, internationella utblickar varvat med klassisk svensk hemslöjd – och dessutom med fantastiskt snygga foton. Det enda som är trist är tidskriftens namn. Innehållet däremot är både friskt och sprakande!

 40. Radetzkymarschen

  Av: Roth, Joseph Tipsat av: Annika Christerson

  Letar du efter en roman som målar upp en förlorad värld full av egenartade karaktärer, udda humor och oväntade händelser? Penseldrag efter penseldrag, detaljrikt och vackert, samtidigt lite sorgligt eftersom allt som fanns är borta sedan länge? Prova i så fall denna utsökta klassiker från 1932. Ha lite tålamod, dock. Det är en bok du långsamt sjunker in i, ett tillstånd: det habsburgska jätteimperiet Österrike-Ungern bildar bakgrund till en släktkrönika. Tre generationer av släkten Trotta följer vi i med- och motgång, glädje och sorg.

 41. Jul i krinolin

  Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Annika Christerson

  En riktigt söt julpralin om karamellkokerskan Lovisa Lind i 1870-talets Uppsala. Baron von Drever ska hålla en vinterbal och Lovisa får uppdraget att ordna konfekten. Mörka skuggor ruvar över hans gods och baronen har helt klart något att dölja. Lovisa är dessutom på väg att emigrera till Amerika - även hon bär på hemligheter. Ändå... visst dras de till varandra! Alltså: en julsaga med gnistrande snö, doften av choklad, sidenkjolar som blänker, lite rysningar och romantik!

 42. Midsommarnattsdrömmar

  Av: Ohlsson, Bengt Tipsat av: Annika Christerson

  Livet, ja. Det man planerar och det man lever. Vi får möta ett gäng vänner under olika skeden i livet med 15 års mellanrum då de firar midsommar tillsammans. Vi ser dem växelvis genom ögonen på olika karaktärer och inser att de är där av en slump. De har faktiskt egentligen inga överdrivet varma känslor för varandra. Och så är det drömmarna - de man har och de man förlorar längs vägen. Fascinerande glimtar av olika sätt att leva skildras mot bakgrund av ett Sverige i förändring.

 43. Samlade verk

  Av: Sandgren, Lydia Tipsat av: Kristina Lindahl

  Det är ingen tunn bok varken sidmässigt eller innehållsmässigt, en bladvändare är det däremot. Mycket av handlingen utspelar sig i Göteborg från 1980-talet och framåt. Det handlar om förläggaren Martin Berg och hans två barn som övergavs av den intellektuella hustrun/mamman Cecilia för femton år sedan. En annan huvudperson är konstnären Gustav som har målat flera stora konstverk av Cecilia. Här finns många referenser till konst, litteratur och filosofi. Dåtid och nutid varvas och bit för bit får man veta mer om de händelser som lett fram till romanens nu. En strålande debut som jag varmt kan rekommendera trots de nästan 700 sidorna.

 44. November har trettioen dagar

  Av: Cadier, Magnus Tipsat av: Annika Christerson

  Finstämd, lågmäld bok med poetiskt språk om en man som tar en månads time-out för att hitta fotfästet i tillvaron igen. Vi ser Stockholm genom Daniels kamera och hans blick blandas med minnen. Vad flyr han från?

 45. Söndagsvägen : berättelsen om ett mord

  Av: Englund, Peter Tipsat av: Anders Arvidsson

  Peter Englunds senaste bok Söndagsvägen är spännande som en deckare men är också en fantastisk skildring av ett Sverige i mitten av 60-talet. I en idyllisk förort söder om Stockholm blir en ung kvinna mördad. Polisutredningen som inleds är den största och mest komplicerade mordutredningen i Sverige före Palmemordet. Kommissarie GW Larsson leder utredningen och tillsammans med hans kollegor följer vi den långa och komplicerade jakten på mördaren.

 46. Lärarinnans sång av Vigdis Hjorth

  Av: Hjorth, Vigdis Tipsat av: Annika Christerson

  Kanske det är för att jag är kvinna, kanske det är för att jag är i samma ålder som huvudpersonen - eller kanske det är för att Vigdis Hjorth får sin läsare att se verkligheten så totalt inifrån huvudet på Lotte Bök: men den här boken grep tag i mig. En elev på konsthögskolan vill jämföra en lärarinnas eget privatliv med den undervisning hon ger. Finns här samband? Lotte upptas alltmer av frågor kring vem hon egentligen är och hur andra uppfattar henne... Tages ständiga blick får henne helt ur balans.

 47. Krokodilväktaren

  Av: Engberg, Katrine Tipsat av: Annika Christerson

  Danskarna är otroligt duktiga på att skriva deckare med spännande intrig, bra närvarokänsla och det där drivet som gör boken omöjlig att lägga ifrån sig. Du vet när du läser fast du måste ge dig av om 10 minuter och borde borsta håret?

 48. Sent i november

  Av: Jansson, Tove Tipsat av: Kristina Lindahl

  Av alla kapitelböcker om muminfamiljen är ”Sent i november” den som passar bäst för lite äldre barn eller snarare vuxna lagda åt det melankoliska hållet. För er som föredrar höstens lugn med nya kollegieblock och vässade pennor. Allt ser lite annorlunda ut i Mumindalen och muminfamiljen ser inte ut att vara hemma. De som samlas i det tomma muminhuset får försöka bo och leva med varandra bäst de kan och det går alldeles utmärkt.

 49. Förr när vi var vuxna

  Av: Tyler, Anne Tipsat av: Kristina Lindahl

  Rebecka är 53 år och upptäcker plötsligt att hon har förvandlats till någon helt annan person. Hon tycker att livet runnit ifrån henne. Förr när jag var ung, tänker hon, då kände jag mig vuxen och mogen, jag visste vem jag var och hade ett mål i livet. Lättsamt men med ett fint språk och komplexa personbeskrivningar.

 50. Biblioteket

  Av: Orlean, Susan Tipsat av: Kristina Lindahl

  Berättelsen om en brand, en stad och kärleken till böcker. 1986 brann Los Angeles centralbibliotek. I sex och ett halvt år var biblioteket helt stängt. Journalisten Susan Orlean försöker lösa frågan om vem som startade branden.

 51. Dunkelt gröna fönsterluckor av Gustaf Adolf Lysholm

  Av: Lysholm, Gustaf Adolf Tipsat av: Annika Christerson

  En tunn samling korta dikter för dig som längtar efter sagostämning – både det vackra, overkliga och det alltför trovärdiga sorgliga och fula finns med. Lysholm har en alldeles speciell ton och trollar fram syner som dröjer sig kvar. Ur dikten ”Lutad mot ett blommande kastanjeträd”: Människor som äger något ser ofta ut / som om de hade fått vagnssmörja / på sina olycksbådande svarta kappor.

 52. Älskade monster

  Av: Tomeo, Javier Tipsat av: Annika Christerson

  Absurd, märklig, komisk och förbryllande kortroman om en man som går på sitt livs första anställningsintervju angående ett jobb på en bank. Ca 100 sidor som kommer att sätta myror i huvudet på dig samtidigt som du måste le. En pärla, helt enkelt!

 53. Kastanjemannen

  Av: Sveistrup, Søren Tipsat av: Annika Christerson

  Ja, vad ska man säga? Danskarna övertygar med sin förmåga att skapa spännande thrillers, och så även denna gång. Tycker du om serien "Bron" med fantastiska huvudpersonen Saga Norén (Länskrim, Malmö)? Har du kanske läst och gillat Lapidus serie om juristen Emelie och fd fängelsekunden Teddy? Missa då inte otäckt spännande "Kastanjemannen" av Sören Sveistrup!

 54. Tragikomisk roman om ensamhet

  Av: Honeyman, Gail Tipsat av: Annika Christerson

  Nej, Eleanor Oliphant mår inte särskilt bra. Det är inget som hon inser själv, eftersom hon förmodligen aldrig upplevt någon äkta lycko-känsla. Humörsänkare? Nej, konstigt nog inte. Det här är en glimtvis riktigt komisk bok om en rätt tragisk person. Eleanor är roligare än hon själv vet om!

 55. Små eldar överallt

  Av: Ng, Celeste Tipsat av: Annika Christerson

  Ja, det brinner i den flotta villan i det perfekta villasamhället Shaker Heights. Allt Elena Richardson lyckas få med sig när hon yrvaket flyr ut är i princip morgonrock och nattlinne. Alla "vet" vem som gjorde det - men har de rätt? Fascinerande drama om hur provocerande det kan vara när människor med olika syn på vad som är viktigt i livet kommer för nära inpå varandra.

 56. A Country Christmas - feelgood vintertid

  Av: Henry, Veronica Tipsat av: Annika Christerson

  Med hjälp av den här boken av Veronica Henry hamnar vi i ljuvliga Cotswolds i centrala England. Allt borde vara lika idylliskt som naturen och de små byarna, särskilt nu när julen närmar sig. Lucy Liddiard planerar för en festlig helg med familj och vänner och har inga föraningar alls om de hemligheter hennes man Mickey hittills gjort allt för att dölja...