Personalen tipsar!

Personalen tipsar!

 1. Märkligt om minnet, naturen och döden

  Av: Frisch, Max Tipsat av: Edvin Lindström

  Schweizaren Max Frisch skrev gärna om förvirrade ingenjörer. Så även i denna korta roman om den åldrade herr Geisers nära förestående uppgång i världsalltet.

 2. Konsten att vara 16 år

  Av: Nicholls, David Tipsat av: Annika Christerson

  16 år = ångest och lycka alldeles för nära vartannat, längtan och oro efter det där livet som man själv måste forma och kärleken - hur ska det gå med kärleken? David Nicholls (One Day) har i sin nya roman "Bitterljuva dagar" än en gång lyckats beskriva ett tillstånd i livet som får mig att läsa med ett leende samtidigt som jag är sååå glad att det är över...

 3. Jag säger det ni tänker - läs Curtis Sittenfeld

  Av: Sittenfeld, Curtis Tipsat av: Annika Christerson

  Sittenfeld berättar knivskarpt, roligt, avslöjande och framförallt inlevelsefullt i novellform om olika personer som tar mer eller mindre välgenomtänkta beslut. Hon beskriver precis så mycket av karaktärernas ”bagage”, deras tidigare erfarenheter, så att läsaren kan känna det som den vi läser om känner.

 4. Franz Werfel: En kvinnas blekblå handskrift

  Av: Werfel, Franz Tipsat av: Magnus Hederström

  En kärlekshistoria men också en avslöjande skildring av en anpasslings (brist på) karaktär och av de nationalistiska och antisemitiska strömningarna i 1930-talets Wien.

 5. Nio noveller med oväntade vändningar

  Av: Dencik, Daniel Tipsat av: Annika Christerson

  Visst är det rätt kul att denne danske regissör och författare har döpt sin novellsamling efter en hundras som heter ”den store dansken” (Grand Danois på franska)? Faktum är att en av de kanske allra mest fängslande berättelserna här också har namn efter en hundras: ”Labrador”.

 6. Mänskligt, kvinnligt, förbjudet, uppriktigt... Läs Emilie Pine

  Av: Pine, Emilie Tipsat av: Annika Christerson

  Ordet ”självutlämnande” används ibland men sällan så passande som på dessa olika minnes-avsnitt ur Emilie Pines upplevelser. ”Brutalt uppriktigt” är ett annat uttryck som skulle fungera. Eller varför inte bara "väldigt modigt"?

 7. Konturer

  Av: Cusk, Rachel Tipsat av: Annika Christerson

  Romaner utan intrig, som låter oss gå in i en annan persons hjärna och se världen genom dennes ögon. Vi lär känna Faye, huvudpersonen i trilogin "Transit", "Konturer" (Outline) och "Kudos" genom hennes samtal under olika möten. Hennes personlighet växer gradvis fram samtidigt som deras livsberättelser skildras. Fullkomligt fascinerande läsning! Oförutsägbart, vackert, vemodigt...

 8. The outcast

  Av: Jones, Sadie Tipsat av: Annika Christerson

  För dig som tycker om Ian McEwans fascinerande roman "Försoning"... upptäck den brittiska författaren Sadie Jones roman "Den utstötte" (The Outcast).