Personalen tipsar!

 1. Små eldar överallt

  Av: Ng, Celeste Tipsat av: Annika Christerson

  Ja, det brinner i den flotta villan i det perfekta villasamhället Shaker Heights. Allt Elena Richardson lyckas få med sig när hon yrvaket flyr ut är i princip morgonrock och nattlinne. Alla "vet" vem som gjorde det - men har de rätt? Fascinerande drama om hur provocerande det kan vara när människor med olika syn på vad som är viktigt i livet kommer för nära inpå varandra.

 2. Bergtagen

  Av: Sten, Camilla Tipsat av: Malin Reimerthi

  Nordisk folktro och försvunna pojkar i den här första boken i Järvhöga-trilogin. Följ Julia och Emils jakt efter hans rumskompis och när de försöker ta reda på sanning bakom hans försvinnande. För det verkar ha hänt förut. En riktigt spännande bok att sträckläsa för ungdomar och vuxna.

 3. Släktfeber

  Av: Paborn, Sara Tipsat av: Annika Christerson

  Nej, min släkt är INTE särskilt galen, det var en missuppfattning. I Sara Paborns debutroman från 2009 finner du en banan-ätande fader som helst sitter under en korkek som han gjort själv (jodå), en mamma som ville blivit skådespelerska, en avliden faster som tycks vara familjens sanna original och en dotter i 30-årsåldern som försöker försonas med en annorlunda uppväxt. Det är sommar någonstans i södra Sverige och kanske det är tid att ta itu med dolda konflikter. Eller?

 4. Det första chiffret

  Av: Rudberg, Denise Tipsat av: Lina Grahn

  Året är 1940, i Europa härjar världskriget och i Stockholm ska tre kvinnors liv komma att förändras för alltid. Iris, Signe och Elisabeth bär på helt olika historier och bagage, men deras vägar möts då de blir rekryterade till en nystartad avdelning inom försvaret. Deras inbördes olikheter till trots växer en fin vänskap och lojalitet fram dem emellan. Boken är en trevlig skildring av 1940-talets Stockholm med fint utmejslade karaktärer. Del ett i Denise Rudbergs nya serie Kontrahenterna. Del två, En andra allians, utkommer i månadsskiftet maj juni.

 5. Där livet är fullkomligt

  Av: Avallone, Silvia Tipsat av: Lina Grahn

  I Där livet är fullkomligt vävs parallella historier samman på ett inte helt oförutsägbart sätt, men det är inte oförutsägbarheten som är grejen. Grejen är vad alla dessa olika historier bär på av hopp, besvikelser, längtan, kraft och vilja.

 6. Kastanjemannen

  Av: Sveistrup, Søren Tipsat av: Annika Christerson

  Ja, vad ska man säga? Danskarna övertygar med sin förmåga att skapa spännande thrillers, och så även denna gång. Tycker du om serien "Bron" med fantastiska huvudpersonen Saga Norén (Länskrim, Malmö)? Har du kanske läst och gillat Lapidus serie om juristen Emelie och fd fängelsekunden Teddy? Missa då inte otäckt spännande "Kastanjemannen" av Sören Sveistrup!

 7. Roger och Rebecka

  Av: Alfredsson, Karin Tipsat av: Lina Grahn

  Fortsättningen på den fina romanen Valjett och Rut. Utspelar sig i Västerbottens inland vid 1900-talets mitt.

 8. Vi måste till jobbet

  Av: Lindenbaum, Pija Tipsat av: Lina Grahn

  Pija Lindenbaums bilderböcker är fyllda av en humor och ett allvar som gör dem till allålderslitteratur. Lika angelägen om du är fyra år som om du är sjuttiofem.

 9. Älskade monster

  Av: Tomeo, Javier Tipsat av: Annika Christerson

  Absurd, märklig, komisk och förbryllande kortroman om en man som går på sitt livs första anställningsintervju angående ett jobb på en bank. Ca 100 sidor som kommer att sätta myror i huvudet på dig samtidigt som du måste le. En pärla, helt enkelt!

 10. Asparna

  Av: Nordenhök, Hanna Tipsat av: Lina Grahn

  En poetisk roman om två olika, men ändå lika, syskonpar i olika tider.

 11. Monstret i natten

  Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Lina Grahn

  Mats Strandberg skriver böcker för såväl liten som stor. Barnboken Monstret i natten, del ett i en serie, är lagom läskig och fin tillsammans-läsning.

 12. En bok som inspirerar

  Av: Thomas, Angie Tipsat av: Annika Christerson

  Den skickliga författaren Angie Thomas har skrivit ännu en bok om en stark, svart, ung kvinna på väg att bli vuxen någonstans i USA:s underprivilegierade storstadsområden. Det handlar om rap-musik, om kärlek, våld och att klara sig mot alla odds. Ja, just det - boken är rolig också! Man måste bara älska huvudpersonen, charmiga Brianna.

 13. Sommarleken

  Av: Mattson, Ellen Tipsat av: Lina Grahn

  En fin skildring av västkust och av 1970-tal. Språket är snabbt och långsamt, hetsigt och eftertänksamt. Sandras nyfikenhet, utanförskap och frustration lämnar en inte oberörd.

 14. Samtal med vänner

  Av: Rooney, Sally Tipsat av: Lina Grahn

  Det lyser om karaktärerna och det är stundom roligt, stundom sorgligt att följa dem. Ett träffsäkert språk och en knivskarp blick för samtiden, klassamhället, och för hur villkoren kan se ut för unga kvinnor idag.

 15. Den bästa dagen?

  Av: Krügel, Mareike Tipsat av: Annika Christerson

  Roman om en dag som börjar dåligt, urartar katastrofalt men sedan bjuder på helt oförutsägbara förvecklingar.

 16. Tragikomisk roman om ensamhet

  Av: Honeyman, Gail Tipsat av: Annika Christerson

  Nej, Eleanor Oliphant mår inte särskilt bra. Det är inget som hon inser själv, eftersom hon förmodligen aldrig upplevt någon äkta lycko-känsla. Humörsänkare? Nej, konstigt nog inte. Det här är en glimtvis riktigt komisk bok om en rätt tragisk person. Eleanor är roligare än hon själv vet om!

 17. Vikingatidens härskare

  Av: Lihammer, Anna Tipsat av: Annika Christerson

  Det här är fängslande läsning för alla som funderat mer över vad de gräver ut i Uppåkra, vikingaborgen som föregick Borgeby slott och framför allt de människor som levde, älskade och dog här under denna fascinerande historiska epok.

 18. Dubbelliv - otäckt spännande bladvändare

  Av: Berry, Flynn Tipsat av: Annika Christerson

  Vill du ha tid över för annat så kanske du ska välja en annan bok? Efter succén med "Sargad" återvänder Flynn Berry med en ny psykologisk thriller. För 30 år sedan var figurerade Claires familj på förstasidorna i varje brittisk tidning som huvudpersoner i ett otäckt morddrama. Claire arbetar som läkare, har ett eget liv med hund och vänner, men hon lever med dold identitet. Ända sedan hon var liten har hon undrat om hon uppfattade händelserna rätt den där hemska kvällen. Polisutredningen gav inte svar på frågan. En oväntad incident får Claire att börja leta i det förflutna. Hur långt är hon beredd att gå för att hitta sanningen? Boken finns både på svenska och engelska på biblioteken.

 19. A Country Christmas - feelgood vintertid

  Av: Henry, Veronica Tipsat av: Annika Christerson

  Med hjälp av den här boken av Veronica Henry hamnar vi i ljuvliga Cotswolds i centrala England. Allt borde vara lika idylliskt som naturen och de små byarna, särskilt nu när julen närmar sig. Lucy Liddiard planerar för en festlig helg med familj och vänner och har inga föraningar alls om de hemligheter hennes man Mickey hittills gjort allt för att dölja...