Sommarboken - läs fem böcker och få en bok som present!

Äntligen är sommarlovet snart här och såklart Sommarboken! I år kickar vi igång läsäventyret lite tidigare än vanligt, redan den 1 juni. Så i år får du extra mycket tid till att läsa!

Hur är jag med i Sommarboken?

I år delas Sommarbokenhäftena ut till alla elever på låg- och mellanstadiet på kommunens skolor. Du kan ockå hämta ett Sommarbokenhäfte på ditt bibliotek.

Hur många böcker ska jag läsa?

Låna och läs fem böcker i sommar under perioden juni, juli och augusti.

Hur gammal ska jag vara?

Sommarboken är en läsaktivitet för alla barn och unga. Du ska kunna läsa själv, men måste såklart inte ha börjat skolan ännu.

Får jag läsa vad som helst?

Ja, precis vad du vill: kapitelböcker, faktaböcker, poesi, serieböcker, ljudböcker eller något annat. Det viktigaste är att det är böcker som du tycker om och att de är lagom svåra. Om du har svårt att läsa kan du få hjälp av oss på biblioteket med lättlästa böcker och talböcker.

Får jag läsa på annat språk än svenska?

Ja! Läsning ska vara roligt. Läs på det språk som du känner dig mest bekväm med.

Hur gör jag när jag har läst böckerna?

Fyll i Sommarbokenhäftet. Glöm inte att betygsätta böckerna som du läst! Sedan lämnar du in häftet på ditt bibliotek och väljer en bokpresent. Första dag att lämna in häftet är den 21 juni, sista dag den 31 augusti. Du som läser Sommarboken är också med i utlottningen av fina priser. Alla som lämnar in ett ifyllt häfte får dessutom hämta en kalaspåse under vecka 35 (30 augusti-5 september). I påsen hittar du både godsaker och en spännande överraskning. Obs! Glöm inte att anmäla att du vill hämta en kalaspåse när du lämnar in ditt häfte.

Får jag vara med flera gånger?

Du kan bara vara med i Sommarboken en gång/sommar.

Sista inlämningsdag är 31 augusti!

Här kan du ladda hem och skriva ut häftet. 

För bästa resultat, så väljer du alternativet "vänd längs kortsidan" och "liggande orientering" när du skall skriva ut.