Föredrag: "Alnarpsparken tog emot med öppna armar"

1. 2022-09-20 19:00 till 20:00.
    20 september tisdag
    Plats Bjärreds bibliotek Samlingsrummet, Bjärreds bibliotek
Kostnad: Fri entré - biljett hämtas på biblioteken från den 20/8

Författaren Margareta Westergård berättar om om hur dagliga vandringar i Alnarpsparken ersatte förlusten av en 25-årig passion, den argentinska tangon. Ett avsnitt beskriver psykiska och fysiska hälsoeffekter vid kontakten med naturen, inklusive forskning på området.

Författaren Margareta Westergård berättar om hur livet förändrades när corona gjorde entré i mars 2020. Hon hittar vägen till en ny engagerande aktivitet, dagliga vandringar i Alnarp tillsammans med kameran. I hennes bok När corona stängde dörren till tangon tog Alnarpsparken emot med öppna armar dokumenteras Alnarpsparkens rikedom av växter från olika delar av världen månad för månad med 270 foton. Hon beskriver hälsoeffekterna av de dagliga vandringarna. De sätts i relation till forskning om naturen som kraftkälla. Föredraget illustreras med foton från vandringarna.

Margareta är sociolog, författare och översättare. Hon har arbetat med forskning inom sociologi, med HR och som generalsekreterare för Barnfonden. År 2002 övergick hon till att på heltid engagera sig i argentinsk tango, som hon hade upptäckt 1995. Hon studerade tangokulturen i tangons Mecka, Buenos Aires, skrev och översatte böcker om denna subkultur. På hemmaplan undervisade hon i dansen, höll föredrag och var själv aktiv som dansare tills corona satte stopp för det.

Alnarp

1. Alnarp - Den gröna ön

Av: Wrede, Eva
    Publiceringsår: 2019
    Klassifikation: Götaland
  2. Äventyret väntar runt hörnet

Undertitel: tips på utflykter och vandringar i den natursköna Lundabygden
    Publiceringsår: 1999
    Klassifikation: Biologi
  3. Träd i Alnarp

Av: Linder, Peter
    Publiceringsår: 2002
    Klassifikation: Särskilda grupper av växter
  4. Vårt Alnarp

Undertitel: om statarliv och elevslit under 1930- och 1940-talet
    Av: Lindahl, Sven
    Publiceringsår: 1996
    Klassifikation: Götaland
  5. Arkitektur i Alnarp

Publiceringsår: 1999
    Klassifikation: Arkitektur

1. 2022-09-20 19:00 till 20:00.
    20 september tisdag
    Plats Bjärreds bibliotek Samlingsrummet, Bjärreds bibliotek