Författarbesök: komikern Bianca Kronlöf berättar om sin syn på män och mansrollen

Arrangemang

Kommande tillfällen

 1. 2022-09-15 19:00 till 20:00.
  15 september torsdag
  Plats Lomma bibliotek Blackboxen, Pilängskolan
  Datum 19:00 – 20:00
Visa alla
Kostnad: 50 kr, biljetter släpps 20/8
Målgrupp:

Bianca Kronlöf – komiker, författare och feministisk debattör, nu kommer hon till Lomma! Hennes Brev till mannen bygger på offentliga brev som hon publicerade på instagram som reaktion mot sexuellt våld och trakasserier – och på en äkta vilja att diskutera vad det innebär att vara ”man”. Bianca är även aktuell med tv-serien ”Ta det som en man”.

Föreställningen/tv-serien ”Ta det som en man” är tankeväckande – men också riktigt rolig! Bianca Kronlöf vill undersöka hur män i olika åldrar ser på manlighet. Varför vill killarna inte se sig som en grupp och varför pratar de inte om hur våldsutsatta de är? Det pratas mycket om mäns våld mot kvinnor men varför pratar killar inte om mäns våld mot män? Kortserien blandar allvar med humor, skratt och gråt. 

Brev till mannen: Om känslor, sex, våld, maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen.  

Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf skriver brev till män hon mött i sin debutbok Brev till mannen. Boken nominerades även till Adlibrispriset 2021. Bianca Kronlöf är förutom författare även komiker och skådespelare, känd från bland annat Full patte, Deg och Svenskjävel, för den senare vann hon en Guldbagge 2016 som årets nykomling.  

Observera att författarbesöket kommer att hålla till i Kulturskolans blackbox uppe på Pilängskolan.  

 1. Brev till mannen

  Av: Kronlöf, Bianca
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Könsrollsfrågor
  Finns som: Bok
 2. Svenskjävel

  Språk:
  Odefinierat språk
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Film
  Finns som: DVD

 1. 2022-09-15 19:00 till 20:00.
  15 september torsdag
  Plats Lomma bibliotek Blackboxen, Pilängskolan
  Datum 19:00 – 20:00