Författarbesök: debuterande Filippa Törnwall berättar om sin bok

Plats Lomma bibliotek
Kostnad: Fri entré

Begränsat antal platser, anmälan till biblioteket från och med 17/12

Lommabon Filippa Törnwall debuterade under hösten 2022 med romanen Vax. Nu kommer hon till Lomma bibliotek för att berätta om sin bok.

Lennon Johnson har lyckats göra det ingen gjort förut. Som ende afro­amerikan någonsin har han antagits till Little Big High, en elitskola i den amerikan­ska Södern.
Albin Hudson, skolans fruktade rektor, är dock allt annat än nöjd med sin nya elev. Driven av rashat, men också av en märklig känsla av att tappa fotfästet i pojkens närvaro, går han in för att göra Lennons studietid till ett inferno. Vad ingen av dem vet är att deras liv är ofrånkomligt sammanflätade.

Vax är en berättelse om femtiotalets USA. Om klass, rasism och våld. Om ungas maktlöshet i en kontrollerad vuxenvärld. Men också om kärlekens kraft, och att det aldrig är för sent att be om förlåtelse.

Filippa Törnwall är bosatt i Lomma och arbetar som kommunikatör på Malmö universitet

1. Vax

Av: Törnwall, Filippa