Författarbesök: Petra Nyberg berättar om "Missgärningar"

Foto: Pia Skoglund Arrangemang

1. 2022-02-01 19:00 till 20:00.
    01 februari tisdag
    Plats Bjärreds bibliotek Samlingsrummet, Bjärreds bibliotek
Kostnad: Fri entré - biljett hämtas på biblioteken från den 3/1 2022

När arkivarien Emma går igenom sin gammelmoster Idas hus inför bouppteckning och arvskifte hittar hon brev och fotografier som avslöjar att Ida hade många hemligheter. Breven leder till en okänd make, till barn som försvann 1937 och hela vägen tillbaka till ett mord som skedde 1849.

Emma börjar nysta i vad som verkligen hände för att förstå hur hennes gammelmoster var
inblandad men ju mer hon hittar desto mer förvirrad blir hon. Hur är allt kopplat?

Missgärningar är en fascinerande historisk roman om passion, svartsjuka och mord. Tre århundraden binds samman för en fängslande berättelse där det förflutna spelar stor roll.
Missgärningar bygger på ett verkligt mordfall i 1800-talets Revinge. Historien är hämtad ur
Torna häradsrätts domböcker och den utspelas i Lund, Malmö, Dalby och Torna Hällestad.

Petra Nyberg är arkivarie vid Landsarkivet i Lund och i sitt arbete kommer hon i kontakt med
många fascinerande personöden och historier. Den som berättas i Misgärningar kunde hon inte låta förbli glömd. ”Jag är en av dem som fastnat för true crime och är det dessutom historiska brott så är det två av mina intressen i kombination.” Missgärningar är tänkt att vara den första delen i en trilogi.

Tillfälle att förvärva boken kommer att finnas i samband med föreläsningen.

petra nyberg

1. Missgärningar

Av: Nyberg, Petra
    Publiceringsår: 2021
    Klassifikation: Svensk skönlitteratur

1. 2022-02-01 19:00 till 20:00.
    01 februari tisdag
    Plats Bjärreds bibliotek Samlingsrummet, Bjärreds bibliotek