Kan du se bättre än min dator? Utmaningen att få en Artificiell Intelligens att se.

1. 2019-09-12 18:00 till 19:00.
    12 september torsdag
    Plats Lomma bibliotek Samlingsrummet
Kostnad: Fri entré

Biljetter hämtas fr.o.m. 10/8

Forskarföreläsning med Adrian Roth, Doktorand vid Förbränningsfysik på Lunds Tekniska Högskola

Det finns många saker som min dator är bra på. Den kan räkna ut matematiska utryck snabbare än jag någonsin kunnat eller komma ihåg extremt många siffror när jag bara kan 6 decimaler av pi. Men varför har den så svårt för att se som en bra artificiell intelligens ska kunna? När jag vill att min dator ska göra någon bildanalys som verkar så intuitivt enkel kan jag bli så frustrerad. Till exempel att återskapa den tredimensionella värld vi lever i, vilket är vad jag arbetar med. Bör jag anställa dig istället för min dator eller har jag lyckats få den att se 3D?

Adrian Roth, Doktorand vid Förbränningsfysik på Lunds Tekniska Högskola

Arr: Kultur- och fritidsnämnden samt Lunds universitet

1. 2019-09-12 18:00 till 19:00.
    12 september torsdag
    Plats Lomma bibliotek Samlingsrummet