Shared Reading - Gemensam läsning

Plats Bjärreds bibliotek
Kostnad: Fri entré - anmälan till biblioteken

Anmälan öppen - begränsat antal

En stressfri litteraturcirkel för dig som tycker om att läsa, diskutera och jämföra dina tankar med andra. Ingen förberedelse krävs, vi läser en novell, bit ur en bok och kanske någon dikt ibland. Välkommen en gång eller flera.

Vi samlas i en mindre grupp för att uppleva en stunds gemensam läsning av en novell, en bit ur en roman eller en dikt. Det är högläsning som gäller och cirkelledaren läser (alla är välkomna att prova men det är absolut inget krav).

Det speciella med cirkelformen är att vi stannar och pratar om vad vi upplever under själva läsningen, inte efteråt. Vi gör uppehåll, tänker, känner, minns - associerar och funderar gemensamt. Vad såg du framför dig? Varför gjorde personen så?

Läsecirkelsformen Shared Reading utvecklades i England i slutet av 1990-talet och används i Sverige sedan några år. Den främjar ett nyfiket, gemensamt upptäckande och utforskande av texter.

Frågor? Kontakta Annika Christerson : annika.christerson@lomma.se